ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Ακυρώθηκαν τέσσερις αξιολογήσεις σε δύο σχολεία

Με παρέμβαση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου αποτράπηκαν την περασμένη Παρασκευή τέσσερις αξιολογήσεις σε δύο σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον νομό Ηρακλείου.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης επισημαίνονται τα εξής:

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ-ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ- ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ(4!) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ  ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΓΕΛ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ) ΜΕΛΕΣΣΩΝ. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΚΩΝ  ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ 

ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝ ΑΠΟ  ΤΟΥΣ..ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ 

Με επιτυχία στέφθηκε η παρέμβαση αντιπροσωπείας της ΕΛΜΕ στα σχολεία των Μελεσσών (8/12), όπου είχαν προγραμματιστεί ΤΕΣΣΕΡΙΣ(4!) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ. 

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΛΜΕ– αποτελούμενη από τα τρία μέλη του προεδρείου,  την ταμία, ένα μέλος του Δ.Σ και ένα μέλος της Επιτροπής Αγώνα- βρέθηκε στο σχολικό  συγκρότημα των Μελεσσών νωρίς την Παρασκευή το πρωί, επειδή είχε ενημερωθεί ότι είχαν  προγραμματιστεί τέσσερις αξιολογήσεις, μια στο Γυμνάσιο και τρεις στο ΓΕΛ Η αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ που παρευρέθηκε σχολεία των Μελεσσών -τηρώντας τη  δημοκρατική δεοντολογία της προάσπισης των συλλογικών αποφάσεων (ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ) ενάντια  στο αντιδραστικό μέτρο της Αξιολόγησης-Κατηγοριοποίησης και Ακύρωσης των βασικότερων  εργασιακών, δημοκρατικών και συλλογικών κατακτήσεών μας- έφθασε στο σχολικό  συγκρότημα, πριν την έναρξη της πρώτης ώρας. Έτσι, αναμένοντας την άφιξη της συμβούλου,  ανέπτυξε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τα παρόντα μέλη των δυο συλλόγων. Η Επιθεωρήτρια έφθασε στο χώρο έξω από το σχολείο, διαπίστωσε την παρουσία της  αντιπροσωπείας της ΕΛΜΕ και αποχώρησε…. Μέλη της αντιπροσωπείας αντιλήφθηκαν την  παρουσία της έξω από το σχολικό συγκρότημα, έμειναν στο χώρο του σχολείου, όμως η  επιθεωρήτρια ΔΕΝ επεδίωξε συνάντηση μαζί τους, επιλέγοντας το δρόμο της φυγής. Εμείς αντιθέτως επιλέξαμε το δρόμο της αναμονής για την πραγματοποίηση ενός γόνιμου  διαλόγου, ο οποίος πράγματι έγινε μετά το διάλειμμα της 1ης ώρας, εν τη απουσία της  ..επιθεωρήτριας , αλλά με την παρουσία των συναδέλφων και από τους δυο συλλόγους. Στην τοποθέτησή τους τα μέλη του προεδρείου και του Δ.Σ ανέπτυξαν διεξοδικά τις  δραματικές επιπτώσεις από την εφαρμογή αυτού του αντιεκπαιδευτικού και αντιλαϊκού  μέτρου της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ σε όλο το φάσμα των δικαιωμάτων μας: άρση της μονιμότητας, 

κατάργηση της οργανικής θέσης, κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, επιβολή  καθεστώτος πειθάρχησης και φόβου, αλλά και επιβολή σύνδεσης μισθού και απόδοσης (νέο  μισθολόγιο) 

Η ενημέρωση των συναδέλφων από το Δ.Σ, αλλά και η συζήτηση που ακολούθησε απέδειξε  τη δυναμική της πειθούς και την δύναμη του συλλογικού πνεύματος, της ενότητας και του  ενιαιομετωπικού και ανυποχώρητου αγώνα, που είναι Ο ΜΟΝΟΣ δρόμος, για να  διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και την πνευματική ελευθερία του δασκάλου, τη σταθερή δουλειά  και τις θεμελιώδεις εργασιακές κατακτήσεις και δικαιώματά μας. 

Μετά την Αποτροπή της Αξιολόγησης και την ενημέρωση των συναδέλφων από τα σχολεία  των Μελεσσών, η πρόεδρος και η ταμίας της ΕΛΜΕ μετέβησαν στα απομακρυσμένα σχολεία  της Βιάννου, με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων, την ανάπτυξη των αναγκαίων ισχυρών  δεσμών της βάσης με το Δ.Σ της ΕΛΜΕ, αλλά και την ενδυνάμωση της πάλης ενάντια στην  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-Κατηγοριοποίηση, ενάντια στην την πολιτική της φτώχειας, ακρίβειας,  ανεργίας και καταστολής.  

Και σε αυτά τα σχολεία η συζήτηση με τους συναδέλφους πραγματοποιήθηκε σε ένα  ιδιαίτερα ζεστό συναδελφικό κλίμα, ήταν πολύ εποικοδομητική και ανέδειξε την ανάγκη της  τακτικής επικοινωνίας του Δ.Σ της ΕΛΜΕ με τα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών,  που –πέρα από την αντιλαϊκή πολιτική-αντιμετωπίζουν και ξεχωριστού τύπου δυσκολίες. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ  

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ 

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ  (13/12) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ(14/12) 

ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΜΕ ΤΗΝ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΜΑΣ (Γ.Σ-Συγκεντρώσεις, απεργίες κ.λπ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ –ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΕΣΑΙΩΝΑ 

ΜΟΝΟ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΑ  ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑΝΙΚΗΣΟΥΝ  

 Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί